Фаворитите за титлата в Първа лига с наглед лесни мачове днес

Три мача от програмата на 24-ия кръг в Първа лига ще се изиграят днес. От 12:00 часа Берое посреща ЦСКА 1948 под Аязмото. В 14:30 часа шампионът на страната Лудогорец гостува на Хебър, а от 17:00 часа лидерът в класирането ЦСКА приема Спартак Варна в столицата.

В първия двубой третият в таблицата ЦСКА 1948 ще търси връщане на пътя на победите. Момчетата на Тодор Янчев загубиха последната си среща от шампионата от водача ЦСКА с 0:1 на стадиона в Бистрица и се отдалечиха от първото място, като в момента изостават на цели 12 точки от него. „Армейците“ обаче трябва да бранят третата си позиция, която позволява участие в бараж със седмия в крайното подреждане за място в евротурнирите догодина. Берое от своя страна продължава да няма успех от началото на пролетния полусезон, като записа две равенства и три поражения в петте си срещи. Отборът е 13-и с 21 точки и се нуждае от победа, за да се отдалечи от опасната зона.

Треньорът на ЦСКА Саша Илич се завръща на резервната скамейка след два мача наказание.

В Пазарджик действащият 11-кратен шампион на България Лудогорец ще се опита да съкрати, макар и временно, разликата до върха. „Зелените“ спечелиха изключително трудно домакинството си на Черно море в предишния кръг, като се нуждаеха от хеттрик на Кирил Десподов и попадение в добавеното време, за да пречупят съпротивата на десет от „моряците“ в официалния дебют на новия-стар треньор Ивайло Петев. Сега задачата на разградчани изглежда на хартия по-лека, като тимът гостува на предпоследния в подреждането Хебър на Владимир Манчев. След изненадващия си успех над Славия в столицата, пазарджиклии допуснаха две поредни загуба без вкаран гол срещу Левски и Пирин Благоевград.

ЦСКА ще търси запазване или увеличаване на аванса си пред Лудогорец в битката за титлата. „Червените“ на Саша Илич, който ще се завърне на резервната скамейка след два мача наказание, водят с четири точки пред шампионите. В последния си двубой столичани взеха труден, но ценен успех при гостуването на ЦСКА 1948 и ще влязат с необходимото самочувствие срещу последния в класирането Спартак Варна. Играчите на Димитър Димитров-Херо играят добре от подновяването на сезона през февруари насам, но въпреки силните си изяви инкасираха вече загуби от Лудогорец, Арда и Локомотив София.

Програма за 24-ия кръг на Първа лига:

Петък, 17 март

15:00, Черно море – Септември 3:0

17:30, Локомотив София – Славия 1:0

Събота, 18 март

12:00, Берое - ЦСКА 1948

14:30, Хебър - Лудогорец

17:00, ЦСКА - Спартак Варна

Неделя, 19 март

12:00, Ботев Враца - Пирин

14:30, Арда - Левски

17:00, Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив. /БГНЕС