Федерер е на 1/4-финал в Маями, шампионът продължи към полуфиналите

Роджър Федерер се класира без проблеми за 1/4-финалите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Маями, след като надигра руснака Данийл Медведев с 6-4, 6-2. Двубоят между двамата се изигра с ден закъснение заради дъжд, но швейцарецът стигна уверено до успеха след малко над час игра.

Федерер продължава да мечтае за четвърта корона от Маями.

Първият сет започна с предимство на сервиращите, като Федерер бе първият, който проби подаването на съперника в деветия гейм. Сервирайки за първия сет, трикратният шампион в надпреварата бе изправен пред три точки за връщане на пробива, но ги спаси, а след това затвори и откриващата част. Младият руснак бе видимо безидеен на корта и още на старта на втория сет бе отново пробит, а това даде допълнително самочувствие на 37-годишния Маестро. Той подпечата успеха си с втори пробив в седмия гейм и се класира за 1/4-финалите, където ще се изправи срещу Кевин Андерсън. Другият четвъртфинал в долната половина на схемата противопоставя местния любимец Франсис Тиафо и друг тенисист от младото поколение – Денис Шаповалов. В горната част полуфиналът вече е ясен. Шампионът от миналата година Джон Иснър продължи успешно защитата на титлата си след нова победа в два тайбрек сета – този път над отстранилия световния номер 1 Новак Джокович в предния кръг Роберто Баутиста Агут. Американецът и испанецът така и не успяха да се пробият в целия мач, като силният сервис на Иснър бе ключов за развитието и на двата дълги гейма.

Иснър е на крачка от достигането до нов финал в Маями.

Така след идентична победа на осминафинала срещу Кайл Едмънд, той ще се бори за нов финал в Маями и успешна защита на титлата. Съперник преди последното стъпало в надпреварата на „Биг Джон“ ще бъде канадския тийнейджър Феликс Оже-Алесем. 18-годишният тенисист достигна за първи път в своята кариера до полуфинал на турнир от сериите Мастърс 1000, след като надигра в два сета Борна Чорич – 7-6 (4), 6-2. В първия сет именно канадецът проби първи за 4-2, но хърватинът върна мигновено брейка. Стигна се до тайбрек, в който Оже-Алесем бе по-съобразителен и спечели сета. Във втория доминацията на корта на 18-годишния талант бе пълна и след два пробива в началото на сета, той затвори спокойно мача в своя полза. Днес ще се изиграят четвъртфиналите в долната половина на схемата, като Тиафо и Шаповалов стартират в 21:00 часа, а четири часа по-късно е и сблъсъкът между Федерер и Андерсън. /БГНЕС

Категории: