Федерер и Иснър ще спорят на финала в Маями

Роджър Федерер ще се бори за своята титла номер 101 в кариерата си тази неделя.

Трикратният шампион Роджър Федерер и миналогодишният победител Джон Иснър ще се изправят един срещу друг във финала на турнира от сериите Мастърса в Маями в неделя.

37-годишният швейцарец сложи край на победния поход на тийнейджъра Денис Шаповалов, след като го победи с 6-2, 6-4 за час и 12 минути игра. „Насладих се на мача, мисля, че играх доста добре. Така и трябваше, защото ако оставиш Денис да играе своята игра, той има сериозна сила и намира ритъма си. Може да е много труден съперник“, сподели Федерер след успеха.

За своята титла номер 101 Федерер ще се изправи срещу шампиона от миналата година Джон Иснър, който надви друг тийнейджър от Канада – Феликс Оже-Алиасим. 33-годишният американец продължи с безкомпромисната си игра от началото на турнира и победи със 7-6(3), 7-6(4), за да се класира за финала без загубен сет. Любопитно е, че от десетте спечелени от сета от началото на надпреварата, Иснър е спечелил девет след тайбрек. С похода си към полуфиналите Оже-Алиасим се превърна в най-младия полуфиналист в Маями в историята, а от понеделник, той ще се превърне в първия тенисист, роден след 2000-та година, който пробива в топ 50 на световната ранглиста. /БГНЕС