Федерер и Надал на корта в петък в прощалния мач на швейцареца

Легендарният Роджър Федерер ще се сбогува с тениса с мач на двойки в първия ден на турнира Лейвър Къп в петък, като негов партньор ще бъде дългогодишният му съперник на корта и приятел в живота Рафаел Надал. Новината бе потвърдена от двамата днес.

Миналата седмица Федерер, носител на 20 титли от Големия шлем, обяви, че слага край на професионалната си кариера и за последно ще играе в отборната надпревара, носеща името на Род Лейвър, която ще се проведе в Лондон от петък до неделя. Швейцарецът призна, че няма физическата възможност да играе на сингъл, но ще си партнира с Надал в петък вечерта.

"Това ще бъде незабравимо. Той е един от най-важните, ако не и най-важният тенисист в кариерата ми, а сега си тръгва. Ще бъде труден момент. Изключително развълнуван и благодарен съм, че ще играя с него", сподели испанецът, рекордьор по титли от Шлема с 22.

"Радвам се, че този път ще играя с него, а не срещу него", коментира Федерер. "Чувството да играя с Рафа наистина е нещо различно. Ще бъде трудно, но ще се насладя", допълни той.

Мачът на Федерер и Надал срещу американците Джак Сок и Франсис Тиафо е последен в програмата за петък и ще започне след 22:00 часа българско време. Преди това в следобедната сесия от 15:00 часа Каспер Рууд ще играе с Джак Сок, а Стефанос Циципас ще премери сили с Диего Шварцман. Британецът Анди Мъри и австралиецът Алекс де Минор ще открият вечерната сесия в 21:00 часа. /БГНЕС