Федерер: Надал е пределно мотивиран за Лейвър Къп

Федерер и Надал ще обединят сили за отборната надпревара Лейвър Къп.

Световният номер 3 Роджър Федерер разкри, че Рафаел Надал е изключително мотивиран за силно представяне на третото издание на отборната надпревара Лейвър Къп. Турнирът, който тази година ще се проведе в Женева, изправя някои от най-добрите тенисисти от Европа срещу колегите им от останалия свят. Тенис феновете ще могат да се насладят на партньорството между Федерер и Надал за втори път, след като те играха двойки заедно в първото издание на Лейвър Къп преди две години.

"Той е максимално мотивиран за турнира. Той току-що спечели Ю Ес Оупън и щеше да му е лесно да каже, че има нужда от почивка. Но той каза: "Не, почивката ми ще бъде след Лейвър Къп. Измествам я, защото вярвам в идеята за Лейвър Къп и вярвам във вас момчета". Атмосферата е наелектризираща, вълнуваща. Двата отбора вече се срещнаха и сме готови да започнем", коментира Федерер, по чиято инициатива бе създаден турнирът.

Освен двете легенди на тениса, в отбора на Европа са още Александър Зверев, Доминик Тийм, Фабио Фонини и Стефанос Циципас. За отбор Свят ще играят Джон Иснър, Ник Кирьос, Милош Раонич, Денис Шаповалов, Джак Сок и Тейлър Фриц. Лейвър Къп 2019 ще се проведе от петък до неделя, като във всеки от дните ще се проведат по три мача на сингъл и един на двойки.

Междувременно стана ясна и програмата за първи ден на турнира. В дневната сесия (14 часа българско време) ще се изиграят два мача на сингъл, като Тийм ще се изправи срещу Шаповалов, а Фонини ще играе срещу Сок. Във вечерната сесия от 20 часа българско време Циципас ще срещне Фриц, а след това Федерер и Зверев ще си партнират срещу Шаповалов и Сок. /БГНЕС