Федерер поведе в надпреварата за Лондон

Федерер се представи отлично в първите два Мастърса за годината и поведе в надпреварата за Лондон.

Роджър Федерер поведе в класирането по спечелени точки от началото на годината, след като спечели титлата от Мастърса в Маями миналата вечер. Швейцарският маестро стигна до 28 титла от Мастърс сериите в кариерата си и по този начин вече има 2280 точки за годината, с което поведе в така наречената надпревара за Лондон.

37-годишният Федерер се представи много силно в първите два Мастърса за годината, като записа финал в Индиан Уелс, преди да триумфира в Маями с победа над Джон Иснър във финала, за да стигне до своята титла номер 101 и да задмине Джокович в битката за Финалите на АТР. Сърбинът от своя страна не бе на ниво в двата турнира и записа ранни загуби, като остава с 2225 точки, като две хиляди от тях са от спечелената титла на Откритото първенство на Австралия. За момента на трета позиция е Рафаел Надал с 1605 точки а топ 5 допълват Стефанос Циципас и Диминик Тийм.

Федерер е записан най-много победи от началото на сезона - 18, срещу само две загуби в Мелбърн и Индиан Уелс. Ветеранът в Тура ще се опита да се класира за престижния заключителен турнир на АТР за 17-ти път в кариерата си. "Да спечелиш титла от Мастърс е трудно, особено в този късен етап на кариерата ми. Не печеля много често такива трофеи, така че чувството е особено приятно този път", сподели Федерер след успеха. /БГНЕС