Федерер ще изиграе само един мач в Лондон - на двойки с Надал

Роджър Федерер ще изиграе само един мач на двойки в последния турнир от славната си кариера - Лейвър Къп, разкри самият той пред швейцарското издание SRF.

20-кратният шампион от Големия шлем е в Лондон от няколко дни като проведе и тренировка със Стефанос Циципас. „Щастлив и изненадан съм колко добри са ударите ми. Но няма да мога да играя на сингъл, това беше ясно предварително. Затова вече не бе и опция да се състезавам в Базел в края на октомври. Най-вероятно ще играя на двойки тук в петък вечер“, обясни Маестрото.

"Напълно е възможно да играя в тандем с Рафа Надал. Това би било сбъдната мечта“, каза още Федерер.

Той обясни, че решението да сложи край на кариерата си е дошло преди няколко седмици. Когато се появи на Уимбълдън като гост, Роджър все още е вярвал, че може да се завърне на корта. Малко след това скенер на контузеното дясно коляно му е показало, че тялото му има други намерения. „Не мога да се боря срещу нещо, което вече не е реалистично“, признава швейцарецът.

Турнирът Лейвър Къп ще се проведе от 23 до 25 септември в Лондон в O2 Arena.

Освен Федерер в отбора на Европа са испанецът Рафаел Надал, сърбинът Новак Джокович, британецът Анди Мъри, гъркът Стефанос Циципас и норвежецът Каспер Рууд. /БГНЕС