Федерер за възстановяването си: Ще знам повече през април

Роджър Федерер все още възнамерява да се завърне в тениса, но заяви, че няма да знае дали това е възможно до април.

Роджър Федерер.

Швейцарската звезда е извън игра от август 2021-а насам, след като реши да се подложи на операция за проблем в коляното. Независимо че каза по онова време, че иска да се опита и завърне, имаше малко информации от лагера на 40-годишния Маестро. Но в сряда, Федерер се появи във видео разговор с Credit Suisse като част от конференцията на фирмата за инвестиции в Латинска Америка през 2022, за да сподели как върви възстановяването му.

Предстоят ми много интересни и важни следващи месеци. Ще знам много повече за това как ще се чувства тялото ми през април. Досега нямах възможност да тичам или да правя тежки упражнения със скокове или спринтове. Надявам се това да започне в следващите няколко седмици и след това ще видим как тялото ще реагира на това. От това ще имам нужда, за да се завърна на тенис корта. Така че ще мога да дам по-ясен отговор на този въпрос може би до април или май. Но, разбира се, мотивацията е все още налице, наистина съм амбициран да си върша работата, която ми е позволено да върша. Това са все още добри времена, дори и да е малко по-бавно, защото много бих искал да мога да правя повече неща, но лекарите и всички останали ме възпират засега от това“, каза 20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем.

Ако и когато Федерер се завърне, той ще намери себе си за първи път в своята кариера зад Рафаел Надал по брой титли от Шлема, след като испанският Матадор триумфира на Аустрелиън Оупън миналата неделя. Но както Федерер декларира в съобщение до Надал след титлата, испанецът е бил „негово вдъхновение“, след като успя да се завърне на върха в мъжкия тенис от травма на стъпалото, която заплашваше да сложи край на кариерата му. /БГНЕС