Фенербахче излъга Везенков и Олимпиакос в Евролигата

Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха първа загуба в плейофите на Евролигата. В Двореца на мира и дружбата, в Пирея, българинът и отборът му не успяха срещу Фенербахче след 78:82, а резултатът в серията от 1/4-финалите вече е равен – 1-1.

Везенков изигра силен мач, завършвайки с 18 точки, колкото вкара и Костас Слукас. Повече от половината от актива на българина дойде от наказателната линия, откъдето той бе безпогрешен - 11 от 11 опита, а освен това се отличи и със 7 борби, 2 отнети топки и 1 асистенция за 33 минути на паркета.

Родният национал можеше да се превърне в герой за своя тим, но пропусна да изведе Олимпиакос напред в резултата 14 секунди преди края, когато пропусна тройка при 76:78. След това домакините нямаха време за нещо повече и в крайна сметка отстъпиха.

Карсън Едуардс с 16 точки и Найджъл Хейс Дейвис и Джонатан Мотли с по 15 бяха най-резултатни за победителите, докато Ник Калатес, Тайлър Дорси и Марко Гудурич добавиха по 8, като Гудурич вкара важни наказателни удари в последната четвърт.

Серията се мести за два двубоя в Истанбул. Следващият мач между Фенербахче и Олимпиакос на Александър Везенков ще бъде на 3 май (сряда). /БГНЕС