Фенове на Локо София почетоха легендата Никола Котков

Фенове на Локомотив София поднесоха цветя на паметника на легендата на клуба Никола Котков преди днешния мач с Арда от 20-ия кръг на Първа лига. Днес се навършват 85 години от рождението на големия български футболист.


"Важно е да знаем и помним, да уважаваме и да предаваме на тези след нас за тези преди нас, защото без минало, настоящето е празно и няма бъдеще. За да я има червено - черната магия зависи от всички нас. Днес почитаме голямото червено - момче с желязно сърце. 85 години от рождението на Никола Котков. И докато живи сме легендата продължаваме", заявиха привържениците на "железничарите".

Никола Котков е една от легендите на Локомотив София, където играе 12 сезона. След това за кратко е част от ЖСК Славия, преди да премине в Левски през 1969 г. Записва общо 322 мача в А група, в които бележи 163 гола. Футболист №1 на България за 1964 г. В периода между 1962 и 1968 г. изиграва 26 двубоя и бележи 12 гола за националния отбор на България. Участник на Световното първенство в Англия през 1966. /БГНЕС