Фенове на ЦСКА на протест заради спирането на реконструкцията на „Българска армия“

Привърженици на ЦСКА блокираха движението на площад "Орлов мост", предаде репортер на БГНЕС. Причина за протестните действия на запалянковците на "червените" е спирането на реконструкцията на стадион "Българска армия".


До това се стигна, след като подадена жалба от кандидата за кмет на район "Красно село" Николай Веселинов влезе в съда. Така не е ясно кога ще започнат ремонтните дейности, чието начало бе планирано за декември. Самият Веселинов бе разпитан по-рано през седмицата от фен на „армейците“ относно подбудите за подадената жалба, като краткият му коментар бе „Искам законност“.

Изпълнителният директор на „червените“ Филип Филипов заяви по случая, че ЦСКА ще има стадион, но „не мога да повярвам как могат да се случват такива неща“.


В района има засилено полицейско присъствие, което регулира движението в едно от най-натоварените места в центъра на столицата. На няколко пъти бяха хвърлени пиратки, които внесоха излишно напрежение за момент в иначе мирния протест на феновете заради спряната реконструкция на „Армията“. Чуваха се скандирания „Справедливост за ЦСКА“ и „Искаме стадион“, както и такива против Българския футболен съюз. Привържениците заявиха, че дават срок от една седмица на ДНСК и останалите отговорни институции да направят така, че процесът по издаване на разрешително да продължи, като в противен случай заплашиха с нови протести.

Запалянковците на ЦСКА се насочиха към "Орлов мост" веднага след края на двубоя с Арда от 15-ия кръг на Първа лига, който завърши при нулево равенство. /БГНЕС