Вердаско надви Лопес, следва среща с Димитров

Фернандо Вердаско започна с победа тазгодишното си участие на турнира от сериите АТП 500 в Барселона, след като в двубой от първия кръг се справи със своя сънародник Фелисиано Лопес за 1 час и 21 минути игра. В отделните части Вердаско надделя с 6-4, 6-3 и така си осигури мач с първата ни ракета Григор Димитров във втория кръг на надпреварата.

Иначе Вердаско, участник на София Оупън 2019, записа три пробива в цялата среща, като доминираше по-голямата част от разиграванията. Във втория сет той се оказа догонващ с пробив, но успя да изравни и след това да спечели подаването на Лопес за втори път в частта и в крайна сметка това му беше достатъчно да затвори и мача.

Вердаско и Димитров са се срещали шест пъти помежду си до този момент, като и двамата имат по три успеха. Миналата година те играха цели три пъти, включително на Ролан Гарос, където Вердаско надделя в три сета (7-6, 6-2, 6-4). Последната им среща беше на Мастърса в Канада през август, а победата бе за Григор (4-6, 6-2, 7-6). В мачовете им на клей Вердаско има предимство с 2:1 победи. /БГНЕС