Фестивал на азиатската кухня ни пренася далеч на Изток

Храната е един от най-лесните и интересни начини да опознаем света. На този максима се уповават организаторите на първия по рода си поп-ъп фестивал у нас, чиято отправна точка е Азия, предаде репортер на БГНЕС.

Събитието се провежда до 13 юни в Quartal Food Park, в столичния квартал „Кръстова вада“.

Фестивалът предлага на посетителите околосветско пътешествие от вкусове, някои добре познати, а други – екзотични.

„Ще задълбочим мултикултурната тема, като в поредица от събития, ще представяме различни държави и континенти чрез техни автентични специалитети в нашите ресторанти, с различни културни активности и малки работилници за обичаи и ритуали“, споделят организаторите.

Освен с храната, първият поп-ъп фестивал цели да надникне в душата на този континент с редица базари, уъркшопи, изложби и музика. През цялото време всеки от ресторантите ще предлага специални предложения към стандартното си меню, вдъхновени от далечен Изток.

Посетителите могат да се включат в кулинарни курсове за приготвяне на гьоза, кимчи и рамен, както и да наблюдават от близо изкуства като икебана, калиграфия, оригами и автентична чаена церемония.

В пространството на фестивала е подредена и изложба, представяща вдъхновяващото лице на Азия от фотографа Димитър Караниколов. /БГНЕС