Фестивал на чая събира аромати от цял свят

Четвъртото издание на изложението за чай FesTEAval събра почитатели на ароматите от цял свят, предаде репортер на БГНЕС.

Колко вида чай могат да се видят? Имаме ли в България култура на пиене на тази напитка? Има ли мода в пиенето на чай? Ако пиете кафе, с какъв чай да го замените? Как човек, който не пие чай, може да избере най-подходящия за себе си?

Отговори на тези и още въпроси ще открият посетителите на изложението, разположено в пространството пред Телефонната палата в София.

Чаят е напитка с хилядолетна история и е станала част от културите на Великобритания, Япония, Русия, Турция и много други страни, поясняват организаторите. Ето защо те подканят всички да си подарят гореща чаша чай с любим човек в дъждовния юни.

Спрете за момент и се насладете на вкуса, топлината и щастието. Стоплете душата и тялото си - това е посланието на организаторите на събитието.

Събитието събира десетки изложители на чай и на други продукти, пряко свързани с консумацията му. Има както бутикови марки, така и вече утвърдени брандове. /БГНЕС