Фетел прекратява кариерата си във Формула 1 след края на сезона

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще сложи край на състезателната си кариера, обяви самият той. 35-годишният германец, който в момента кара за Астън Мартин, спечели четири последователни световни титли от 2010-а до 2013-а с Ред Бул. Неговите 53 победи в състезания го поставят на трето място за всички времена зад Люис Хамилтън (103) и Михаел Шумахер (91).

Себастиан Фетел.

Решението да се откажа бе трудно за мен и прекарах много време в обмислянето му. В края на годината искам да направя равносметка и да се фокусирам върху това, което ми предстои – ясно е за мен, имайки предвид, че съм баща, че искам да прекарам повече време със семейството ми. Но днес не става въпрос за сбогуване. А по-скоро за благодарности – на всички, не на последно място на феновете, без чиято страстна подкрепа Формула 1 нямаше да съществува“, каза Фетел в изявление на тима.

Германецът се присъедини към Астън Мартин миналия сезон след шест години във Ферари, с които завърши на два пъти втори в генералното класиране зад Хамилтън през 2017 и 2018. Той приключи на 12-о място през 2021 с новия си отбор, след като стигна само веднъж до подиума. Фетел е 14-и в подреждането към момента. /БГНЕС