Февруари започва с пролетни температури, но за кратко

През първото десетдневие на февруари ще преобладават почти летните температури. В някои райони се очаква градусите да надхвърлят 20.

През почивните дни и в началото на следващата седмица ще продължи да се затопля. В събота и неделя дневните температури ще бъдат между 14 и 18 градуса. В сутрешните часове температурите ще бъдат между 1 и 5 градуса. И през двата почивни дни ще бъде предимно слънчево, като в неделя ще се заоблачи повече, но валежи не се очакват.

Топлото време ще бъде за кратко, тъй като от 5 февруари ще започне застудяване, ще вали дъжд и сняг във високите полета и планините. В сряда температурите рязко ще паднат и дневните ще бъдат до около 9 градуса.

На 6 февруари температурите още ще се понижат и максималните ще бъдат около 2 градуса над нулата, а на 7 февруари, петък, е възможно да превали слаб сняг.

В първите десет дни от февруари няма да има мъгли, което предполага, че въздухът ще е по-чист, съобщават синоптиците от НИМХ.

През третото десетдневие на февруари времето ще е динамично, като температурите ще са около нормалните за месеца. Валежи се очакват около 22 и 25 февруари, както и в последните два дни на месеца. /БГНЕС