Fibank награди Илиана Раева и гимнастичките с колекционерски монети

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, националните треньорки, състезателките от ансамбъла и индивидуалните гимнастички бяха наградени с колекционерски златни и сребърни монети от колекцията на Fibank, предаде репортер на БГНЕС.

От БФХГ удостоиха главния изпълнителен директор на Fibank Никола Бакалов с почетен плакет.

На церемонията днес присъстваха треньорките Весела Димитрова, Михаела Маевска, Ясена Стойнова и Марияна Памукова, гимнастичките от националния ансамбъл Женина Трашлиева, Радина Томова, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева и Камелия Петрова, както и националките в индивидуалното Боряна Калейн и Стилияна Николова. Те бяха наградени от главния изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Първа инвестиционна банка Никола Бакалов, който на свой ред също получи плакет от Илиана Раева от името на БФХГ за дългогодишната помощ.

"Без такава помощ много трудно ние можем да осъществим нашата дейност и да постигнем успехите, които постигнахме. Истината е, че през тези години ние постигнахме наистина забележителни успехи, като най-големият бе миналата година в Токио, където нашите момичета за първи път спечели златен олимпийски медал, а тази година техните наследнички отново станаха абсолютни световни шампионки. Трябва да се чувствате съпричастни и част от тези големи успехи", заяви Раева на церемонията.

"Ние в ПИБ сме издигнали подкрепата на българския спорт в своя кауза, която неизменно следваме през годините. Квинтесенцията на красотата в българския спорт, това е българската художествена гимнастика, но в последните години те са квинтесенция и на успеха. Най-важният успех според нас е, че вие и момичетата успяхте да привлечете все повече интереса и въодушевлението на младите хора към този безспорно най-красив спорт", каза Бакалов.

Илиана Раева и треньорките на ансамбъла и в индивидуалното получиха златни колекционерски монети, докато гимнастичките бяха наградени със сребърни монети от колекцията "Музи" с автор английския художник Глен Браун. /БГНЕС