Фил Микелсън стана най-възрастният мейджър шампион в историята на голфа

Американецът Фил Микелсън се превърна в най-възрастния голфър, спечелил една от четирите мейджър титли, след като триумфира в PGA Чемпиъншип в Кайуа Айланд, Южна Каролина. На 50 години и 11 месеца Лефти заемаше 115-то място в световната ранглиста преди началото на турнира, а букмейкърите му даваха шанс 280 към 1 за титлата, но той напомни за най-добрите си времена, за да стигне до шеста мейджър титла.

Микелсън имаше преднина от един удар пред сънародника си Брукс Кепка преди началото на последния ден на надпреварата, но четирикратният мейджър шампион Кепка бе определян за фаворит. Той обаче не се представи на ниво и записа два удара над пара, докато Микелсън бе по-солиден и регистрира само един удар над пара, за да спечели втората си титла от PGA Чемпиъншип с общ резултат -6 и два удара преднина пред Кепка и южноафриканеца Луис Уустхойзън.

По този начин Микелсън подобри рекорда на Джулиъс Борос, който печели същия турнир на 48 години и 4 месеца през 1968 година, а четвърти в тази класация е легендата Джак Никлаус, който взима последната си 18-та мейджър титла на 46 години и 2 месеца. "Хей, Фил, 50 е повече от 46! Поздравления, приятелю, и ти пожелавам още много", каза Златната мечка в Туитър след триумфа на Микелсън. Той получи поздравления и от друго легендарно име - Тайгър Уудс: "Истинско вдъхновение е да видя Фил Микелсън да го направи отново на 50 години. Поздравления".

"Провалял съм се много пъти в живота и кариерата си и съм научил много от това. Вместо да снавеждам глава, съм използвал провалите като гориво, което да ме кара да работя още по-здраво. Така че присъедините се към мен днес в приемането на нашите провали. Нека ги използваме като мотивация за още по-здрава работа. Аз просто обичам тази игра и предизвикателството да се съревновавам с тези велики играчи", сподели Микелсън след триумфа си, изгледан на живо от хиляди фенове на голфа. /БГНЕС

Категории: