Филип Филипов: Стадионът е приоритет №1 за ЦСКА

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов отговори на въпросите на привържениците в първото изданиe на рубриката Q&A (въпроси и отговори). Феновете на 31-кратните шампиони имаха възможността да изпратят своите питания до ръководството на клуба като коментар под специален пост в официалната фейсбук страница на клуба. Ето какво каза той по някои от най-любопитните теми:

ЗА ШКОЛАТА

„Темата е сред любимите им. Аз съм продукт на тази школа. Извървял съм пътя от дете до първия отбор. Знам какво е усещането. Аз съм човекът, който най-много се грижи за школата. Ще вложа цялата си енергия, за да виждаме един ден повече наши момчета в нашия представителен отбор. В последните месеци се нагледах на абсурди в школата. В неделята бях на детски мач между ЦСКА и Левски, където се случи масов бой между родителите...Школата трябва да изгради добри футболисти, но и хора. Друг абсурд - юноша на клуба, на когото предлагаме договор, идва с мениджър и поставя условия, все едно е изиграл 100 мача за клуба... Такива неща са недопустими. Не може такова момче да извива ръцете на клуба. Друго...родители поставят условия на треньора. Това няма да се допусне. Всеки родител може да съветва детето си, но вкъщи. От два месеца пряк ангажимент към школата имам аз, а директор на ДЮШ е Добри Митов“.

ЗА СТОЙЧО СТОИЛОВ

"Това, което мога да кажа, е, че Стойчо Стоилов не работи в ЦСКА. Аз познавам го от 30 години. Били сме съотборници, той е един много стойностен човек, който разбира от футбол и с годините е доказал, че има око за добри играчи".

ЗА СТАДИОНА

Въпросът за стадиона е най-важен за клуба. Приоритет №1 е. Работи се усилено в тази насока. Спънки е имало през годините. От известно време насам, държавата и клубът гледат в една посока. Надяваме се и очакваме в най-скоро време да започне изграждането на своя стадион, на мястото, където е неговият дом в "Борисовата градина". В момента се изчистват неща от предишния договор за наем. Търси се най-добрата формула за построяването на ново и модерно съоръжение. То ще бъде единствено и само за спорт. Ще отговаря на всички изисквания на УЕФА.

ЗА ОТЛИВА НА ФЕНОВЕТЕ

„ЦСКА има голям брой фенове в страната и чужбина. Отливът не е от липсата на привърженици. Проблемът е стадиона. Той се намира в окаяно състояние. Опасен е и не предлага необходимия комфорт за феновете, които да гледат с удоволствие мачовете“.

ЗА БРАЯН МОРЕНО

„На медицинските прегледи не беше установена контузия на Браян Морено. Тя не е тежка. Надяваме се в най-скоро време да го използваме. Според нас ще бъде много полезен за ЦСКА. Селекцията в клуба се прави от старши-треньора и собствениците на клуба. Собствениците определят финансовите параметри за привличането на футболиста. Селекцията на ЦСКА е ориентирана към качеството, а не към количеството. Търсим надграждане“. /БГНЕС