Филип Станев, ИТН: На практика ние воюваме с БСП, ГЕРБ и ДПС

Имаме конкретни решения. Да се води разговор с БСП, ДПС и ГЕРБ е несъстоятелно и нечестно към избирателите. Толкова години говорим как провалиха тази държава и сега да търсим тяхна подкрепа, това е несериозно. Това би звучало като предателство към българския суверен, ние на практика воюваме с БСП, ГЕРБ и ДПС. Това заяви пред бТВ Филип Станев от „Има такъв народ”.

Какво значи избори до дупка в една демокрация - да се плашим с избори в демокрация? Да те е страх от избори ли? Най-доброто лекарство за една демокрация са изборите. Българските граждани решават. Направете така, че да има кабинет, обърна се той към българските граждани. Всичко е в ръцете на суверена, подчерта още той. Не бива да се допуска в България да имаме премиер, който да дойде на такъв гребен на общественото доверие, а 12 г. по-късно да го виждаме да спи гол до едно натъпкано с евро шкафче, отбеляза Станев.

За „Магнитски” Станев коментира, че няма дело срещу Пеевски, „но нима смятате, че това, което се твърди по „Магнитски” е финтифлюшка просто? Американците като държава да ви приличат на жълта преса?”.

За Иван Гешев и за думите на Слави Трифонов, че ще го уволни и попитан как от ИТН предвиждат уволнението на Гешев, Станев отговори, че фигурата на Гешев е пример като личност. „Цялата работа с прокуратурата в България е сбъркана, прокуратурата трябва да отиде към изпълнителната власт. Съдебната реформа е належаща и спешна. Съдебната реформа е едно от първите неща в тази държава, което трябва да се направи и то спешно, добави още той.

Това е една от най-приоритетните задачи. Много пряка е връзката между корупцията и съдебната реформа. Това явление не може да бъде осъдено, ако няма работеща съдебна система, коментира още Станев. /БГНЕС