Филип Виденов: Надявам се да напълним залата, защото отдавна не е имало такива събития в "Арена София"

Турнирът за Купата на България по баскетбол ще се превърне в истински празник за децата. Това обещаха пред медиите ръководителите на Левски и ЦСКА на съвместна пресконференция в Пресклуб България, предаде репортер на БГНЕС. Надпреварата ще се проведе идната седмица в „Арена София“ (21-24 март), а двата клуба са нейни съорганизатори.

„Радващо е, че това е единствената зала в България, която няма да даде предимство на някой от отборите. Не срещнахме никакво противодействие от другите клубове и от федерацията. За мен е радващо, че всички клубове, които ще участват в турнира, подкрепиха това София да е домакин“, заяви пред репортерите президентът на БК Левски Тити Папазов и добави, че едно от нещата, които са дали предпоставка да се случи това съвместно домакинство, е неговите отлични отношения с Александър Чакмаков и Роберт Гергов.

Филип Виденов.

Баскетболът е един от най-интелигентните спортове. Може да има съперници на терена, които извън него ядат един общ хляб. Едно време Левски и ЦСКА стояха заедно и нямаше войни. Нашите взаимоотношения с ЦСКА са прекрасни и така се роди тази идея. Знаем, че ще бъдем упреквани, че залата няма да се напълни, защото нямаме тази голяма баскетболна публика. Но целта ни е да заразим децата. Ние живеем във време, в което Александър Везенков е най-добрият баскетболист в Европа. Не се знае кога ще имаме друг като него. Такава силна доминация в Европа – всички трябва да се гордеем с него. Рядко се случва един баскетболист да вземе и трите награди в една година – за топ реализатор, най-добър борец и най-висок коефициент. А това Везенков може да постигне този сезон. Трябва да използваме всеки миг, в който той покорява залите в Европа“, заключи Папазов.

Президентът на БК ЦСКА Роберт Гергов подчерта, че без ЦСКА и Левски, интересът не може да бъде много голям. „За да има интерес, трябва да има съперничеството между Левски и ЦСКА. От тази година отново го има. А и шампионатът е много оспорван. Ние започнахме неубедително първенството, но сега вече ни спрягат за фаворити, което не знам колко е добре. Всички говорят, че сме фаворити. Работим постепенно, професионално, подсилихме и отбора”, заяви Гергов и допълни, че мотото на турнира тази година е „Максимален брой родители и двойно повече деца!“. Затова ще бъде направен жест към школите - всички ученици ще влизат безплатно в залата с ученическа карта. И си пожела финал между Левски и ЦСКА.

Надявам се да напълним залата, защото отдавна не е имало такива събития в „Арена София“. Надявам се всички софиянци да се насладят на баскетбола. Време е родителите отново да започнат да водят децата си в залите и по стадионите. „Арена София” е перфектно съоръжение. Сигурен съм, че ще станат чудесни мачове. Ще се постараем да има шоу на почивките – с мажоретки, с различни турнири“, обясни изпълнителният директор на БФ Баскетбол Филип Виденов, който се е заел с развлекателната част от организацията на турнира. /БГНЕС