Филипините посрещнаха в еуфория своята Мис Вселена

Филипите, изпаднали в еуфория, посрещнаха в четвъртък своята Мис Вселена Катриона Грей с парад през столицата, който привлече хиляди фенове.

25-годишната танцьорка беше усмихната и размахваща малко филипинско знаменце.

И иначе извесното със задръстванията си улично движение в Манила беше напълно спряно от полицаи, блокиращи пътищата, докато конфетите се сипеха върху тълпата, която служителите на реда се опитваха да удържат.

"Бях изумена, когато я видях и тя ме погледна!", каза 22-годишният Еднор Яунбес, размахващ розов флаг. „Поне мога да кажа, че преди да умра, вече видях Мис Вселена.“

Филипинската столица Манила посрещна в еуфория своята Мис Вселена.

Конкурсите за красота са цадължителни спектакли за нацията от 106 милиона души, а победителите със световни титли се третират като героини.

Грей - студентка по музикална теория - победи повече от 90 състезателки от целия свят в 67-ия конкурс за Мис Вселена, който се проведе в тайландската столица през декември.

Социалните медии избухнаха с клипове на фенове, скачащи от радост и прегръщащи се един друг, при преминаването на филипинската кандидатка за короната през всеки следващ кръг и достигнала най-накрая до върха.

Грей работи в неправителствена организация, която предоставя безплатно образование на децата в беден квартал в Манила и участва в обсъждането на най-противоречивите въпроси на страната, включително легализирането на лекарства, които съдържат марихуана.

Грей, чийто баща е австралиец, е четвъртата филипинска победителка в престижния конкурс за красота./БГНЕС