Филипов: 50 процента от новия стадион ще бъде на ЦСКА

"50 процента стадионът ще бъде на държавата, която участва със стадиона, и 50 процента ще бъде на ЦСКА. Капиталът на дружеството е близо 57 милиона, но средствата, с които ще бъде построен стадиона, ще надхвърлят многократно тази сума". Това отговори на въпрос на БГНЕС изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов относно подписаното споразумение с държавата за строеж на нов стадион.

Филипов сподели, че се надява скоро клубът да получи разрешително за започване на строежа. "В ЦСКА се случват доста добри и позитивни неща. Това беше най-важното - учредяването на съвместно дружество с държавата, вече ЦСКА е съсобственик с държавата. Предстоят другите ходове, които са законосъобразни, съобразени с изискванията и се надяваме в най-кратки срокове да получим и разрешение за започване на строеж. Като срокове не може да се ангажираме в момента. Ежедневно се работи по въпроса за стадиона, просто не всичко е в нас, има много институции, от които сме зависими и трябва да вземем разрешение", каза той на поклонението на легендарния нападател на "червените" Петър Жеков.

Относно амбициите на "армейците" да станат шампиони през този сезон, Филипов заяви: "Това искаме да се случи. На първо място сме, надяваме се с добри игри, с много работа, с много труд да си задържим мястото и накрая да триумфираме с титлата. Все някога тая хегемония трябва да падне, по един или друг начин, виждате, че ЦСКА през годините ЦСКА много пъти беше близо до титлата, но къде футболни, къде не съвсем футболни причини попречиха ЦСКА да бъде шампион. Надявам се всичко да е феърплей и по-добрият отбор от двата да стане шампион".

"Ще мислим мач за мач, няма смисъл да мислим за титлата. Сега най-важният ни мач е следващият със Септември", коментира треньорът на ЦСКА Саша Илич. /БГНЕС