Филм на Джони Деп ще открие фестивала в Кан

Новият филм на Джони Деп, в който той играе френския крал Луи XV, ще открие кинофестивала в Кан, съобщиха организаторите.

"Жана дю Бари" е режисиран от французойката Майуен, която изпълнява и главната роля на известната куртизанка от XVIII в., предаде АФП.

БГНЕС припомня, че това е първата голяма роля за Деп след шумния съдебен процес за клевета с бившата му съпруга Амбър Хърд по повод твърденията й, че е упражнявал физическо насилие.

Новият филм на Деп ще бъде показан в първата вечер на фестивала на Лазурния бряг на 16 май и ще бъде пуснат по френските кина в същия ден, както е обичайно за премиерния филм.

Филмът е получил инвестиция от филмовата фондация "Червено море" на Саудитска Арабия, беше обявено през януари.

Фондацията, създадена през 2019 г. в знак на разхлабване на социалните ограничения в страната, вече е финансирала около 170 африкански и арабски филма. "Жана дю Бари" е първият ѝ пробив в европейското кино.

Тазгодишният филмов фестивал в Кан, който се провежда от 16 до 28 май, вече има някои тежки холивудски заглавия в програмата си: "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" има световна премиера там, заедно с най-новия филм на Мартин Скорсезе, "Убийци на цветната луна", с участието на Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро. /БГНЕС