Филм от края на 80-те с Том Ханкс се излъчва в Netflix

Филмът "Драгнет"от 1987 г. с Том Ханкс и Дан Айкройд в главните роли в момента се излъчва в Netflix. Тази комедия за полицаи-приятели е едно от отдавна забравените бижута от края на 80-те години и заслужава вниманието ви, ако сте почитатели на някой от легендарните актьори, съобщи „Giant Freakin Robot”.

Написан от Дан Айкройд, Алън Цвайбел и Том Манкевич, "Драгнет" е филм, който едновременно пародира и отдава почит на изходния си материал, като същевременно го тласка към нова и вълнуваща територия.

Драгнет е класическият детективски филм за "странна двойка", който е подобен на филми като "Смъртоносно оръжие" и "Полицаят от Бевърли Хилс", но е самостоятелен със своята хаотичност и напълно нестандартен сюжет.

Посрещаме обичайните удари, когато сержант Джо Фрайдей на Дан Айкройд си партнира с Пеп Стрибек на Том Ханкс.

В класическия buddy-cop стил се срещаме с олдскуул подхода на Фрайдей към детективската работа, който се дължи на покойния му чичо, пресъздаден от Джак Уеб в оригиналния дългогодишен сериал "Драгнет", вдъхновил филма.

Стрибек има по-бърз и по-свободен подход, който се изразява в небрежното му облекло, небрежната прическа и самоувереното му поведение.

Фрайдей и Стрибек са натоварени със задачата да разследват поредица от обири, които са свързани с култ, известен като "Хора срещу доброто и нормалността" (P.A.G.A.N), а списъкът с откраднати вещи включва целия тираж на порнографско списание, издавано от Джери Цезар, наречено Bait.

Драгнет се отклонява от изходния си материал с необичайната си предпоставка и скоро откриваме, че двамата детективи са по петите на сектата, която се събира тайно, за да извършва ритуални жертвоприношения на девици.

Но когато съобщават за откритията си на комисар Джейн Къркпатрик, P.A.G.A.N. умело прикрива следите им, което води до дисциплинарни мерки./БГНЕС