Филмовата индустрия и местното самоуправление във фокуса на парламента днес

През настоящата седмица народните представители ще гласуват на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО, ще проведат блиц и парламентарен контрол в последователни дни и ще правят рокади в постоянните комисии към НС, предаде репортер на БГНЕС.

Народните представители ще гласуват проекти на решения за промени в постоянни комисии. Те са внесени от Десислава Атанасова, Делян Пеевски и Кирил Петков.

Депутатите ще проведат първо гласуване на Законопроект за изменение на Закона за филмовата индустрия, както и първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили.

Народните представители ще проведат и второ гласуване на промените в Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и второ гласуване на промените в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата.

Депутатите ще гласуват и Законопроект за ратифициране на Конвенцията за Международната организация за морските средства за навигация, както и ще проведат първо гласуване на промени в Закона за висшето образование.

В четвъртък от 11:00 часа депутатите ще проведат блиц контрол, но освен това парламентарен контрол ще се проведе и в петък.

В петък народните представители ще проведат първо гласуване на Законопроект за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2024 г., внесен от Министерски съвет, както и първи гласуване на Законопроект за държавното обществено осигуряване за 2024 г., внесен от Министерски съвет. /БГНЕС