Финикс намали изоставането си от Денвър, Бостън поведе на Филаделфия

Финикс Сънс надви Денвър Нъгетс със 121:114 в мач номер 3 от полуфиналната серия на Западната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА). По този начин "слънцата" намалиха изоставането си от съперника на 1-2 победи след двете поредни поражения в залата на "буците".

Над всички за тима от Аризона бе Девин Букър. Гардът на Сънс избухна с 47 точки, като добави шест борби и девет асистенции при стрелба 20/25 за две точки и 5/8 от тройката. Той бе подпомогнат от Кевин Дюрант, който остана на косъм от трипъл-дабъл след 39 пункта, девет борби и осем асистенции. Двамата бяха и единствените с двуцифрен точков актив от отбора на победителите.

За Нъгетс Никола Йокич записа пореден трипъл-дабъл - 30 точки, 17 борби и 17 асистенции. 32 добави Джамал Мъри, а Майкъл Портър-младши добави дабъл-дабъл - 21 пункта и 12 овладени топки. Брус Браун допринесе с 11 от пейката, но усилията им се оказаха недостатъчни и така Майк Малоун и компания загубиха за първи път в серията.

Мач номер 4 е отново в залата на Финикс и ще се проведе в неделя.

В друга среща, Бостън Селтикс поведе в серията си с Филаделфия на Изток, след като спечели визитата си със 114:102 в третия двубой. Преди мача, центърът на Фили Джоел Ембийд получи наградата за Най-полезен играч на редовния сезон в Лигата на емоционална церемония.

Камерунецът се отчете с дабъл-дабъл - 30 точки и 13 борби, но това не успя да помогне на тима, който бе отнел домакинското предимство на "келтите" след победа в първия мач, но вече инкасира две поредни загуби. Джеймс Хардън също завърши с дабъл-дабъл - 16 пункта и 11 асистенции, но стреля едва 3/14 за две и 2/7 от тройката. Де'Антъни Мелтън (14), Тайрийз Макси (13) и Жорж Нианг (10) също приключи с двуцифрен точков актив.

За Селтикс Джейсън Тейтъм бе най-резултатен, като направи дабъл-дабъл - 27 точки и десет борби. С 23 пункта се отчете Джейлън Браун, който се справи с опеката на Хардън. По 15 записаха Маркъс Смарт и Малкълм Брогдън, а с 13 завърши Дерик Уайт.

Четвъртият сблъсък между двата тима е отново в залата на Сиксърс и ще се изиграе в неделя. /БГНЕС