Фиорентина попари Интер с гол в 101-та минута

Жордан Верету отбеляза дузпа в 101-та минута, за да оформи крайното 3:3 на "Стадио Артемио Франки".

Отборите на Фиорентина и Интер направиха равенство 3:3 в мач от 25-ия кръг на Серия А, който ще бъде запомнен със сериозната намеса на системата за видеоповторения.

Двубоят на „Стадио Артемио Франки“ започна вихрено, като още преди да е изтекла минута, домакините поведоха след автогол на Стефан Де Врай. „Нерадзурите“ отговориха бързо и изравниха пет минути по-късно чрез Матиас Весино, а пет минути преди почивката Матеа Политано даде преднина на гостите. В 52-та минута след консултация с ВАР реферът отсъди дузпа в полза на Интер за игра с ръка в наказателното поле, а Иван Перишич реализира от бялата точка за 3:1. Малко след това системата за повторения отново бе на страната на „нерадзурите“, след като гол на Кристиано Бираги бе отменен заради фал на Луис Муриел. Самият Муриел се реваншира като намали изоставането на „виолетовите“ в 74-та минута с точно изпълнение от свободен удар, а в 95-та минута домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Давиде Д‘Амброзио и след петминутна консултация с ВАР в крайна сметка получиха наказателен удар, който Жордан Верету отбеляза в 101-та минута за крайното 3:3.

По този начин Фиорентина записа девети пореден мач без загуба във всички турнири и се изкачи до девето място в класирането с 36 точки, докато Интер остава на трета позиция с актив от 47 точки. /БГНЕС