Фиорентина сложи край на победната серия на Милан

Фиорентина спечели с 2:1 домакинството си на Милан от 25-ия кръг на Серия А. Николас Гонсалес и Лука Йович бяха точни за "виолетовите", а Тео Ернадес вкара почетния гол за шампионите. Така тимът на Винченцо Италиано сложи край на серията от четири поредни успеха на "росонерите" във всички турнири.

Домакините започнаха по-добре. Менян спаси изстрели на Бонавентура и Гонсалес. В 25-ата минута дойде и най-добрият шанс за домакините от началото на мача. Бонавентура бе изведен на стрелкова позиция и шутира, вратарят на "росонерите" отклони леко топката, а Томори я изчисти от голлинията.

Втората част започна отлично за Фиорентина. Иконе проби отдясно в наказателното поле и беше спрян от Томори с цената на дузпа. Гонсалес застана зад бялата точка и без проблем прати Менян в обратния ъгъл за 1:0.

Веднага след това Жиру можеше да изравни с глава след центриране от корнер, но Терачано изби удара му. В 78-ата минута изненадващо Марко Ди Бело посочи бялата точка заради съмнение за игра с ръка на Кабрал. Съдията обаче прегледа ситуацията с ВАР и видя, че нападателят е изчистил топката с глава, така че дузпата беше отменена.

Ти по-късно появилият се като резерва Лука Йович можеше да се разпише с глава, но Менян изби удара му. В 87-ата минута сърбинът опита нов удар с глава при центриране на Додо и този път успя да се разпише. В последните секунди на добавеното време Ернандес отбеляза почетно попадение за "росонерите" с мощен шут. /БГНЕС