Фюри и Уайлдър имат предварителна договорка за трети мач

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър са постигнала предварителна договорка за трети мач помежду си, съобщи ESPN, дни след като Арбитражен съд спря преговорите за сблъсък между Фюри и сънародника му Антъни Джошуа.

Фюри подчини Уайлдър във втория двубой помежду им през февруари 2020.

След като независим арбитраж взе решение в понеделник, че световният шампион на WBC Фюри (30-0-1, 21 с нокаут) трябва да се изправи срещу Уайлдър, плановете за двубой за абсолютната световна титла между Фюри и Джошуа бяха преустановени, допълниха от ESPN, цитирайки няколко източника. Мачът между Уайлдър и Фюри може да се проведе най-рано на 24 юли в Лас Вегас, добавяйки, че датата 14 август е резервна. Боксовият промоутър Боб Аръм заяви за ESPN, че очаква договорите да бъдат подписани в близките дни. Фюри ще получи 60% от печалбата, като Уайлдър ще се задоволи с по-ниската сума.

Двамата направиха равенство през 2018, а във втория двубой „Циганският крал“ срази „Бронзовия бомбардировач“ с технически нокаут, за да стане шампион на Световния боксов съвет в началото на миналата година. Припомняме, че решението на Арбитражния съд бе, че Фюри е задължен по договор да даде реванш на Уайлдър, като оттеглилият се съдия Даниел Уайнстийн отсъди, че Фюри трябва да се бие срещу американеца в трети мач до 15 септември. Решението в понеделник дойде само ден, след като Фюри обяви, че е постигнал споразумение с Джошуа за мач на 14 август в Саудитска Арабия, където поясите на WBC, WBA, IBF и WBO в тежка категория ще бъдат заложени на карта.

Лагерът на Уайлдър също оспори, че боксьорът им има право по договор за трети двубой. Но след отлагания, причинени от пандемията от коронавирус, и довели до отлагането на мача през юли миналата година, щабът на Уайлдър склони на двубой през 2021. Фюри не прие датата и каза, че ще продължи напред с други срещи. Нито един от двамата не се е бил в официален двубой след сблъсъка им през февруари 2020, когато Фюри надигра категорично непобеденият до тогава американец след технически нокаут в седмия рунд. Двамата боксьори се биха преди това в епичен мач, завършил с равенство през 2018 в зала „Стейпълс Сентър“ в Лос Анджелис, след като Фюри оцеля след нокдаун в 12-ия рунд. /БГНЕС