Фюри и Усик са постигнали споразумение за мач за абсолютната световна титла

Тайсън Фюри и Олександър Усик са се разбрали за мач за абсолютната световна титла в тежка категория, сподели боксовият промоутър Боб Аръм. Фюри надви сънародника си Дерек Чисора за трети път в кариерата си, за да защити пояса на Световния боксов съвет (WBC) по-рано този месец.

Боб Аръм.

Впоследствие той извика украинския герой Усик, който е притежател на коланите на IBF, IBO, WBO и WBA, който наблюдаваше на живо сблъсъка му с Чисора на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“. След двубоя, 34-годишният „Цигански крал“ прогнозира мач с Усик – или в Саудитска Арабия, или във Великобритания, през февруари или март. „Двамата боксьори се съгласиха на мач помежду им“, заяви 91-годишният Аръм за Sky Sports.

С Фюри и Усик си имаме работа с двама възрастни, няма толкова празни приказки и размени. Усик ми е добър приятел, той е много интелигентен, а Тайсън е Супермен, както като атлет, така и като интелект“. Американецът, въвлечен в някои от най-паметните мачове на Мохамед Али през 70-те години на миналия век, добави: „Така че те искат мача. И двамата го желаят, така че едва ли ще има размотаване. Сега въпросът е коя ще бъде датата и мястото на сблъсъка. Но този двубой определено ще се състои и ще се проведе в първите четири месеца на следващата година“.

35-годишният Усик има вече две победи над Антъни Джошуа – първо, детронирайки британеца в Тотнъм през септември миналата година, преди да го надиграе отново в Джеда, Саудитска Арабия, този август. Месец по-късно украинецът сподели следното относно евентуален двубой с Фюри: „Наистина бих искал да видя този мач следващата година. Не знаем какво си мисли той. Това е Тайсън Фюри, всички знаят, че той е много лудо момче“. /БГНЕС