Фюри и Усик се разбраха за бой през април на "Уембли"

Дългоочакваният сблъсък Тайсън Фюри и Александър Усик за титлата в тежка категория на професионалния бокс ще се състои на 29 април. Това стана ясно, след като часове преди полунощ двете страни са уведомили Световната боксова асоциация, че са стигнали до споразумение. Новината съобщи ESPN, цитирайки боса на WBA Хилберто Мендоса.

Във видео в Instagram, публикувано в петък, Фюри призова Усик да приеме 30% от общия награден фонд за една от най-големите битки, които боксът може да осигури. Фюри държи титлата на WBC и е номер 1 в тежка категория на ESPN, докато украинецът притежава коланите на WBA, WBO и IBF и е номер 2 в тежка категория на ESPN.

„Хей, алчен Шкембак, приемам предложението ти да се бия на 29 април на "Уембли" и парите да са разделени 70:30, но ще обещаеш да дариш 1 милион паунда на Украйна веднага след битката. И за всеки ден от закъснението ще плащаш 1% от приходите си на украинския народ. Сделка???? @tysonfury“, отговори му Усик.

Очаква се очаква подписването на договора за срещата, която е планирана да се проведе на стадион „Уембли“. Най-вероятно следващата седмица ще бъде обявена официално битката и билетите ще бъдат пуснати. /БГНЕС