Фюри нокаутира Уайлдър и сложи точка на спора между двамата

Тайсън Фюри защити световната си титла в тежка категория, след като нокаутира Дионтей Уайлдър в 11-ия рунд на третия сблъсък между двамата. В Лас Вегас Фюри доминираше през по-голямата част от мача, въпреки че на два пъти падна в нокдаун в четвъртия рунд, и в крайна сметка заслужено стигна до втора поредна победа срещу американския си съперник.

Фюри доказа, че е по-класен боксьор от Уайлдър

35-годишният Уайлдър започна по-активно в първите два рунда, в които Фюри беше предпазлив, но Циганския крал избухна в края на третия рунд и свали Уайлдър в нокдаун, след което се опита да приключи мача, но рундът свърши. Бронзовия бомбардировач изглеждаше в тежко положение в четвъртия рунд, но демонстрира, че има най-тежките удари в дивизията и с изненадваща атака свали Фюри на земята, а малко след това го направи отново. Британецът дочака края на гонга и постепенно се стабилизира, като от шестия рунд нататък доминираше. В десетия рунд Уайлдър отново падна в нокдаун, но се изправи. В 11-ия рунд той вече нямаше сили да се защитава и понесе поредица от тежки удари, като един от тях го прати на земята и сложи край на мача.

По този начин приключи една от най-интересните трилогии в тежка категория в последните години. Първият мач между Фюри и Уайлдър през 2018 година завърши с драматично равенство, а през февруари 2020 Фюри нокаутира съперника си в седмия рунд, за да вземе пояса на Световния боксов съвет (WBC). Днес той направи категорична защита на титлата си и продължава да няма загуба в 32 мача (31 победа и 1 равенство).

За успеха си днес Тайсън Фюри ще получи 30 милиона долара, докато Дионтей Уайлдър си осигури 20 милиона долара.

"Бях на земята два пъти, бях наранен, Уайлдър удря силно. Това беше страхотен мач, няма да търся оправдания, Уайлдър е топ боксьор. Винаги съм казвал, че аз съм най-добрият в света, а той е номер 2. Никога не се съмнявайте в мен. Когато ножът опре до кокала, аз винаги се справям", коментира Фюри след успеха в зала "Ти-Мобайл". "За пореден път доказвам, че никога не трябва да ме отписват. Това не беше най-доброто ми представяне, но свърших това, което трябваше да направя. Той всеки път ставаше от земята, но едно дясно кроше го довърши. Не бях наранен, когато те ударят, се събуждаш на пода. Изправих се и бях в пълно съзнание през цялото време", допълни британецът.

"След края отидох при него и го поздравих, а той не искаше да покаже никакво уважение и спортсменство. Той е идиот. Моля се за него. Благодарен съм, че и двамата излязохме от мача цели и ще се приберем при семействата си", каза още световният шампион.

След предишната си победа над Уайлдър Фюри зарадва публиката с изпълнение на "American Pie" на Дон МакЛейн, а този път Циганския крал представи друга американска класика - "Walking in Memphis" на Марк Кон, като замени името на Мемфис с това на Вегас. /БГНЕС