Фюри преговаря за демонстративен мач с Тор Бьорнсон

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри призна, че преговаря за демонстративен мач срещу определяния за най-силен мъж на планетата Хафтор "Тор" Бьорнсон. Фюри официално спря с професионалния бокс след победата си над Дилиан Уайт на "Уембли" през април, макар че не изключва завръщане на ринга за мач срещу победителя от реванша между Александър усик и Антъни Джошуа.

Тор държи световния рекорд в мъртвата тяга - 501 килограма

Междувременно Циганския крал може да зарадва публиката с атрактивен сблъсък с Бьорнсон, който може да се похвали с повдигането на над половин тон от мъртва тяга (501 килограма - световен рекорд). "Би било забавно. Ще е страхотно да се изправим пред 70 хиляди фенове, да му покажа какво означава бокс и да го нокаутирам. Преговаряме с неговия екип в момента, но определено проявявам интерес към този мач", каза Фюри пред Телеграф Спорт.

Според специализираните издания демонстративният двубой може да се проведе през ноември в Лондон. "С удоволствие бих се качил на ринга срещу него", сподели Тор. "За мен ще е чест да се изправя срещу най-добрия боксьор в тежка категория. Дали ще загубя? Сигурно, но не ми пука. Ще дам всичко от себе си и нека видим какво ще се случи. Аз съм воин, аз съм викинг, няма невъзможни неща", допълни исландецът, известен с ролята си на Планината в сериала "Игра на тронове". /БГНЕС