Флик застава начело на Германия след Евро 2020

Напускащият поста старши треньор на Байерн Мюнхен Ханзи Флик ще наследи бившия си наставник Йоахим Льов на скамейката на Германия след Евро 2020, обяви Германската футболна асоциация (ДФБ).

Льов (л) се разделя с Германия след 15 години начело на представителния тим.

Всичко се случи изненадващо бързо, но съм много щастлив да бъда селекционер на Германия от есента. Страшно развълнуван съм, защото виждам класата на играчите, и особено на младите футболисти, с които разполагаме в Германия“, сподели 56-годишният специалист, след като подписа тригодишен договор с Бундестима. Флик, който беше асистент на Льов, когато Маншафтът стана световен шампион през 2014, бе спряган сериозно за вакантния пост на Льов, който ще напусне длъжността след 15 години начело по-късно тази година.

Той бе фаворит в списъка ми от самото начало“, разкри директорът на германците Оливер Бирхоф. Флик, който работи и като спортен директор на ДФБ между 2014-2017, се прочу като един от топ треньорите в Европа в две страхотни години за шампиона на Бундеслигата Байерн. След като замени Нико Ковач и наследи клуб в криза по средата на сезона, той изведе баварците до едва втория им требъл в историята през 2020. На следващата година, той поведе клуба към девета последователна шампионска титла на страната.

Въпреки това, конфликт между него и спортния директор на Байерн Хасан Салихамиджич по отношение на трансферната политика доведе до това Флик да поиска договорът му да бъде прекратен преждевременно в края на сезона. Той ще бъде наследен на треньорския пост от 33-годишния Юлиан Нагелсман, който се присъединява към германския доминант от РБ Лайпциг за следващия сезон. /БГНЕС