Годжа и Фойц триумфираха с Малките кристални глобуси в спускането

Лошите метеорологични условия в Ленцерхайде станаха причина за отмяната на спусканията от Финалите на Световната купа, обявиха от Международната ски федерация (ФИС).

„Поради непрекъснатия снеговалеж и настоящата ситуация журито, в съгласие с организаторите от Швейцарските Ски и всички замесени страни, реши да отмени финалните спускания за сезона”, съобщиха от ФИС. Предвид невъзможността за провеждане на тренировъчните карания в понеделник и вторник, организаторите се надяваха да вместят задължителна тренировъчна сесия в сряда сутрин, но това се оказа невъзможно в условията.

Отмяната доведе до това, че швейцарецът Беат Фойц спечели за четвърти последователен път Малкия кристален глобус в дисциплината при мъжете, докато италианката София Годжа се поздрави с втората си титла в спускането след 2018-а. В битката за Голямата световна купа, французинът Алекси Пентюро води с 31 точки пред Марко Одермат, а словачката Петра Влъхова се наслаждава на аванс от 96 пункта пред Лара Гут-Берами. И Одермат, и Гут-Берами бяха фаворити за събиране на точки в битката с лидерите в генералните класирания, тъй като щяха да участват в предпочитаните от тях скоростни дисциплини.

Остават още три състезания до края на тази седмица в швейцарския зимен център – Супер-Г във вторник, последван от гигантски слалом и слалом, ако времето позволи. /БГНЕС