Фон дер Лайен и 14 еврокомисари пристигнаха в Киев

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че е пристигнала в Киев с екип от комисари в четвъртък - ден преди срещата на върха Украйна-Европейски съюз в разкъсваната от война страна.

Снимка: https://twitter.com/vonderleyen/status/1621040414491910144

"Радвам се, че се връщам в Киев, за четвърти път след нахлуването на Русия. Заедно сме тук, за да покажем, че ЕС стои на страната на Украйна толкова твърдо, колкото никога досега. И за да задълбочим още повече нашата подкрепа и сътрудничество", написа тя в Туитър.

"Пристигнах в Киев, за да изпратя най-силния сигнал за подкрепата на ЕС към всички украинци", написа в Туитър и върховният комисар по външна политика Жозеп Борел, като уточни, че помощта на ЕС за Киев от началото на конфликта възлиза на 50 млрд. евро.

Пресслужбата на Европейската комисия съобщи, че в Киев е пристигнала делегация на Европейската комисия, съставена от Урсула фон дер Лайен, Борел и 14 ключови европейски комисари, включително заместник-председателя на ЕК Валдис Домбровскис и европейския комисар по правосъдието Дидие Рейндерс, Илва Йохансон, комисар по вътрешните работи, Януш Войчеховски, комисар по управлението на кризи, Оливър Вареи, комисар по разширяването, и Вера Йоурова, заместник-комисар на Европейската комисия по въпросите на свободата и ценностите, и Маргаритис Схинас, комисар по въпросите на европейския начин на живот. /БГНЕС

Киев / Украйна