Фондация Българска памет с поредно дарение за българската диаспора

Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет дариха на училището в албанското с. Пустец, Преспа, където има голямо българско малцинство, нова библиотека, чисто нов и оборудван компютърен кабинет, както и обзавеждане на учителската стая, с които до момента училищната сграда не разполагаше. Благодарение на това дарение, деца от девет села в община Преспа, учещи в учебното заведение, вече ще могат да се възползват от съвременните технологии.

Припомняме, че през месец юли д-р Врабевски и Фондация Българска Памет направиха огромно дарение на албанската община Преспа, закупувайки пожарна кола, линейка и високопроходим автомобил за социален патронаж, с които до този момент регионът не разполагаше. Осигурено беше и водоснабдяването в преспанското с. Туминец.

От Фондация Българска Памет съобщиха, че ще продължат с инвестициите си в Албания, както и навсякъде, където живеят българи, останали извън пределите на страната ни по независещи от тях причини. Един от примерите за това са грижите, които д-р Милен Врабевски полага за деца в неравностойно социално положение от тамошната ни диаспора. „Всички българи от диаспората ни трябва да усещат нашата любов и да се чувстват като пълноправна част от Родина ни“, сподели д-р Милен Врабевски. /БГНЕС