Фондация „Спорт в България“ и спортен клуб „Борба – Левски“ сключиха договор за партньорство

Фондация „Спорт в България“ и спортен клуб „Борба – Левски“ сключиха днес договор за партньорство. Легендата на българската борба Георги Мърков и изпълнителният директор на Фондацията Вяра Великова подписаха контракта в залата по борба на стадион "Георги Аспарухов", предаде репортер на БГНЕС.

Целта на договора е закупуване на автобус за нуждите на спортната дейност на клуба. Транспортното средство е крайно необходимо за придвижването на играчите на „Левски". Така състезателите и техните треньори ще могат да са по-мобилни за състезанията, в които взимат участия. От спортен клуб „Борба – Левски“ вярват, че Фондация „Спорт в България“ сбъдва една тяхна мечта.

„В спорта пари винаги не стигат, но днес сключваме договор с Фондация „Спорт в България". Занапред ще си сътрудничим и ще си помагаме взаимно. В днешно време много рядко се срещат хора, които помагат безвъзмездно", заяви олимпийският, световен и европейски шампион в класическата борба Георги Мърков.

„Изключително се радвам, че съм тук в тази зала, за да ви поздравим и да обявим нашето партньорство. Сигурна съм, че ще постигнем заедно много успехи и ще имаме страхотно сътрудничество. Фондацията има за цел да подпомага млади хора като вас, които са амбициозни да постигат успехи и да оставят трайна следа в българския спорт", каза Вяра Великова.

През годините спортен клуб „Борба – Левски“ е спечелил 180 медала от олимпийски игри, световни и европейски първенства. Един от основните проекти на клуба е подобряване на условията за трениране. Базата на клуба претърпя множество промени през последните няколко години. Две от залите бяха напълно ремонтирани, а тази година третата им зала е в процес на обновяване. Това ще позволи на общо 200 деца да тренират всекидневно по 12 напълно нови тепиха. Надеждата на клуба е с по-добрите условия да привлече още млади таланти и скоро трениращите деца да стигнат 400-500, с което клубът да стане най-големият действащ център за развитие на спорта по борба в Европа. Имат и план за развитието на мъжкия отбор и реализация след приключване на активна състезателна дейност.

„Закупуването на един бус, от който имаме нужда ще ни помогне за пътуването по състезания и ще ни облекчи. Колкото по-голяма помощ има от институции, от спонсори, ние сме много благодарни, почти всеки месец имаме по няколко състезания. Идеята ни е даже да увеличим броя на децата, да станат 400-500, защото клубът има тази възможност като база", сподели треньорът в клуба Стефан Тошев „Надявам се да вземем повече квоти и медали. Да докажем, че сме силна нация и да върнем славата на България в борбата", каза Тошев относно Олимпийските игри в Париж това лято.

Фондация „Спорт в България“ има за цел да подпомага спорта в страната, работейки в няколко ключови направления. Тя се стреми да подкрепя професионални клубове и спортисти, детско-юношеските школи, както и да помага за развитието на масовия спорт и да насърчава физическата активност сред младите хора. /БГНЕС