Фотографска изложба "Черно-бяло - в цвят" от Кирил Гоцев на рождения му ден

"Черно-бяло - в цвят" е името на изложбата, която приятели и колеги на Кирил Гоцев ще открият на 10 декември. Тя включва негови фотографии и символично ще бъде открита на рождената му дата.

Голяма част от професионалния си път Кирил Гоцев посвети на обществената телевизия, но винаги намираше време и за голямата си страст – фотографията. Кирил беше и професионален фотограф. Дълги години организираше фотопленери на морето. В тях той участваше със свои изложби.

В памет на Кирил Гоцев ще бъдат изложени творбите му и неговите приятели ще учредят награда за актова фотография на името на Кирил Гоцев, която ще бъде връчвана ежегодно на млад фотограф.

Кирчо, както го наричаха близки и приятели, беше известен с изключителната си приветливост и лъчезарна усмивка. Тази изложба е посветена на неговия талант, професионализъм, приятелство и човечност.

Започнал работа като технически служител в една от апаратните на телевизията, Гоцев извървява пътя до технически директор, изпълнителен директор и генерален директор на БНТ. По време на своя мандат предприема технологично обновление, което отваря пътя към цифровизация на технологията на производство в телевизията.

„Черно и бяло – в цвят“ не е просто изложба, това е един живот – фотография, телевизия, приятелство.

Изложбата ще бъде открита от 18.00 в бар „Сингълс" на ул. "Сан Стефано" 22 и може да бъде разгледана до 23 декември. /БГНЕС