Франк Лампард е новият мениджър на Евертън

Евертън потвърди назначението на Франк Лампард за нов мениджър на клуба.

Бившият наставник на Дарби и Челси подписа договор за две години и половина – до юни 2024, след като впечатли ръководството след поредица от интервюта. Той ще изведе отбора за първа тренировка тази седмица и официалният му дебют ще бъде срещу Брентфорд в сблъсък от четвъртия кръг в турнира за Купата на Футболната асоциация на 5 февруари.

Франк Лампард.

За мен е огромна чест да представлявам и ръководя клуб от калибъра и с традициите на Евертън. Нямам търпение да стартирам. След като разговарях със собственика, президента и ръководството, почувствах веднага тяхната страст и амбиция. Надявам се да са почувствали моята амбиция и колко усилено искам да работя. Може да усетите страстта, която имат феновете на Евертън за клуба. Това ще бъде от огромна важност. Като отбор – конкурентното ниво на Висшата лига носи, и позицията, на която се намираме в класирането – със сигурност се нуждаем от нея. Смятам, че Евертън е уникален клуб в това, че наистина осъзнаваш какво искат да видят феновете. Първото е борбата и желанието, това винаги трябва да ни бъде отправна точка. Първото ми послание към играчите ще бъде да бъдем заедно в това. Ще се опитаме да си вършим работата и знам, че привържениците ще ни подкрепят“, каза той пред официалния сайт.

Мениджърският пост в клуба стана вакантен, след като „карамелите“ уволниха Рафаел Бенитес след разочароващ престой на треньорското кормило за испанеца. Бенитес пое тима през юни миналата година, заменяйки Карло Анчелоти, но нещата не се получиха и той бе освободен на 16 януари след поражението от закъсалия Норич предишния ден. „Много съм щастлив, че Франк се присъедини към нас. Той е впечатляващ млад мъж както на терена, така и извън него. Той е играл на най-високо ниво и футболът е в кръвта му. Той ни впечатли сериозно по време на пространните интервюта и всички ние сме готови да му дадем цялата си подкрепа в опита му да ни повдигне в най-скоро време“, сподели собственикът на мърсисайдци Фархад Мошири.

Евертън се целеше в Роберто Мартинес, но бе принуден да търси друг специалист, след като Белгийската футболна асоциация категорично отхвърли възможността Мартинес да води едновременно клубен и национален отбор. Уейн Рууни също бе сред кандидатите, но отказа да поеме тима поради „недовършен бизнес“ с Дарби, а Лампард се справи с конкуренцията на Дънкан Фъргюсън и бившия наставник на Порто Витор Перейра.

Лампард поема Евертън на 16-о място във Висшата лига, на пет точки от зоната на изпадащите, като тимът гостува на Нюкасъл на 8 февруари в дебюта му в Премиършип. /БГНЕС