Франкенщайн на Гийермо Дел Торо ще включва Андрю Гарфийлд

Говори се, че Андрю Гарфийлд, Оскар Айзък и Миа Гот ще участват в дългоочаквания филм на Гийермо дел Торо за Франкенщайн.
Тримата актьори са в начални преговори за участие в игралния филм на дел Торо по класическия роман на Мери Шели, съобщава Deadline. В доклада се посочва, че и тримата са се срещнали с режисьора и са "съгласни да участват", предаде IGN.

Дел Торо е говорил публично за желанието си да адаптира "Франкенщайн" още през 2008 г. Смята се, че "Франкенщайн" ще бъде следващият игрален проект на прочутия сценарист и режисьор, въпреки че той ще бъде и съавтор и режисьор на стоп-моушън адаптацията на фентъзи романа на Казуо Ишигуро "Погребаният великан" за Netflix. Предишната съвместна работа на Дел Торо с Netflix, "Пинокио", доведе до спечелването на "Оскар" за най-добър анимационен филм.
Що се отнася до триото актьори, Гарфийлд е номиниран за "Еми" за участието си в лимитирания сериал на FX Under the Banner of Heaven. Айзък наскоро изигра главната роля в сериала на Disney+ "Лунен рицар", а Гот продължи да укрепва хорър репутацията си със силни изпълнения в "Безкраен басейн", "Перла" и "Х". /БГНЕС