Франция надви Полша в страхотна битка за полуфинал в Токио

Отборът на Франция се класира за полуфиналите на мъжкия волейболен турнир на Олимпийските игри в Токио, след като победи световния шампион Полша с 3:2 (21:25, 25:22, 22:25, 25:21, 15:9). Двата тима направиха много зрелищен сблъсък, като възпитаниците на Лоран Тили показаха характер, за да наваксат изоставане от 1:2 и да се преборят за успеха в тайбрек.

Поляците започнаха по-уверени и силната игра на Бартош Курек и Вилфредо Леон им донесе успех в първия гейм, но "петлите" отговориха с 25:22 във втората част. Играчите на Витал Хайнен доминираха в третия гейм за 25:22, след което взеха откриващите две точки в четвъртата част и изглеждаше, че постепенно се доближават до победата, но невероятният Ървин Нгапет поведе Франция към обрат и тайбрек. В решаващата пета част французите летяха по корта и стигнаха до убедителен успех с 15:9, за да се класират за полуфиналите в Токио.

По този начин вече станаха ясни двете полуфинални двойки на олимпийския турнир. Франция ще мери сили с приятната изненада на турнира до момента Аржентина в четвъртък от 15:15 часа българско време, а преди това от 7:30 олимпийският шампион Бразилия се изправя срещу отбора на Руския олимпийски комитет. Финалът и мачът за бронзовия медал са в събота, 7 август. /БГНЕС