Франция не даде шансове на Уелс в приятелски мач

Франция записа класическа победа над Уелс с 3:0 в контролна среща, играна в Ница. Домакините отбелязаха един гол през първото полувреме и два през второто.

Килиан Мбапе откри резултата в 35-ага минута, Антоан Гризман удвои преднината на "петлите" в 48-ата минута, а Усман Дембеле оформи крайния резултат в 79-ата минута.

Дузпа за домакините в 27-ата минута не успя да реализира нападателят на французите Карим Бензема, който се завърна в националния отбор на страната си за първи път от 2015 г. Минута преди неговия пропуск червен картон получи защитникът на Уелс Неко Уилямс.

Франция на Евро 2020 е в група с Унгария, Португалия и Германия, а Уелс ще спори с Турция, Италия и Швейцария. В друга приятелска среща Грузия победи Румъния с 2:1 като гост. В Плоещ Флорин Танасе получи директен червен картон в 42-ата минута, а Жорж Микаутадзе в 61-ата даде преднина на Грузия. В 64-ата минута Соломон Кверквелия си заработи втори жълт картон и двата отбора останаха с по десет човека на терена. Гиорги Абурджания покачи на 2:0 за Грузия в 71-ата минута, а Андрей Иван успя да върне един гол в 78-ата. /БГНЕС