Французи купиха мажоритарен дял от продуцентската компания на Брад Пит

Френската медийна компания Mediawan е закупила мажоритарен дял в продуцентската къща на американската филмова звезда Брад Пит Plan B Entertainment. Вестник "Файненшъл таймс" написа, че сделката е на стойност над 300 млн. долара.

Plan B, основана от Пит в началото на 2000 г. заедно с тогавашната му съпруга Дженифър Анистън, има три награди "Оскар" за най-добър филм: "The Departed", "Twelve Years a Slave" и "Moonlight".

Сделката "бележи стъпването на Mediawan на американския пазар", се казва в прессъобщение на френската компания. "Киното става международно. Таланти се появяват по целия свят", каза Пит в интервю за вестник Le Parisien.

"За бъдещите си проекти трябва да се оглеждаме и извън Съединените щати", заяви актьорът. "С Mediawan Медияуан "имаме една и съща концепция за това как да продуцираме филми и сериали", добави той.

С Медияуан "имаме една и съща концепция за това как да продуцираме филми и сериали", добави той.

В съобщение за пресата главният изпълнителен директор на Mediawan Пиер-Антоан Каптон заяви, че сделката е "изключителна възможност да се развива Mediawan заедно с Plan B, най-красивата независима продуцентска компания в САЩ".

Основана през 2015 г., Mediawan продуцира и разпространява филми, сериали и стрийминг предавания и наскоро привлече няколко продуцентски къщи в Европа.

Тя продуцира хитовото шоу на Netflix "Call My Agent"./БГНЕС, АФП

Тагове: