Френската прокуратура разследва иззетите оръжия от къщата на Ален Делон

Френската прокуратура е започнала предварително разследване след изземването на оръжия от вилата на 88-годишния актьор Ален Делон в департамента Лоара. Както съобщи окръжният прокурор Жан-Седрик Го в социалната мрежа X, разследването се води по членове за незаконно притежаване, придобиване и държане на оръжия от категории А, В и С.


По време на претърсването на 22 февруари в дома на Ален Делон са иззети 72 огнестрелни оръжия и над 3 хил. боеприпаса. Следователите откриват в дома на актьора и стрелбище. В този случай, според вестник Le Parisien, Делон не е имал разрешение за съхранение на оръжия.

Настойничката на Ален Делон Хироми Ролин е обезпокоена от липсата на контрол върху актьора, който е "държан без медицински грижи с оръжия наблизо", казва адвокатът ѝ пред Le Parisien. Дъщерята на Ален Делон, Анушка, разказа за увлечението на баща си по огнестрелните оръжия и колекцията му в интервю за Elle през февруари.

Претърсването на дома на Ален Делон е извършено като част от решението на съда във Франция да постави актьора под попечителство през януари поради влошеното му здравословно състояние. Решението е взето след процедура, инициирана от децата на актьора - Антъни, на 59 г., Анушка, на 33 г., и Ален-Фабиен, на 29 г. Попечителството предполага, че Делон ще наеме агент, който да му помага в медицинското наблюдение и осъществяването на сделки с недвижими имоти./БГНЕС