Фриц детронира Циципас в Монте Карло

Тейлър Фриц постигна една от най-големите си победи на клей, след като днес срази действащия двукратен шампион в турнира Монте Карло Стефанос Циципас с 6-2, 6-4 за малко над час и десет минути игра. По този начин американецът се класира за полуфиналите на надпреварата за първи път в своята кариера.

Стефанос Циципас.

Осмият в схемата започна ударно срещата с гърка, който неизменно триумфира в съревнованието в последните два сезона, правейки два пробива и повеждайки с 4-0. До края на частта Фриц нямаше никакви затруднения и силният му сервис направи разликата, след като загуби само две точки на собствено подаване. Вторият сет вървеше равностойно до седмия гейм, когато американецът осъществи пробив, който обаче този път моментално бе върнат от Циципас. Вместо да се възползва от инерцията, първата ракета на Гърция отново предаде гейма си, а след това не успя да се завърне повторно и загуби мача, с което приключи и защитата на титлата му.

Фриц загуби само пет точки на първи сервис и шест на втори за целия двубой, като завърши и със страхотен баланс при уинърите и непредизвиканите грешки - 21 на 4. Циципас направи 11 уинъра и седем непредизвикани.

В спор за място на финала Фриц, който миналата година игра четвъртфинал в Монте Карло, където загуби от Алехандро Давидович Фокина, ще играе с руснака Андрей Рубльов, който по-рано през деня сложи край на участието на Ян-Ленард Щруф от Германия. /БГНЕС