Фриц и Басилашвили ще спорят за място на финала в Индиан Уелс

Тейлър Фриц се класира на полуфинал в турнир от сериите Мастърс 1000 за първи път в своята кариера, след като надигра драматично Александър Зверев с 4-6, 6-3, 7-6 (3) за малко над два часа игра.

Тейлър Фриц.

Срещата започна с разменени пробиви, като поставеният под номер 3 в основната схема в крайна сметка осъществи още един брейк в седмия гейм, след който удържа подаванията си, за да поведе в резултата. Във втората част американецът бе този, който стигна първи до пробив в четвъртия гейм и не изпусна инициативата до края, за да вкара мача в трети решителен сет. Там Зверев поведе с 3-0 след ранен пробив и имаше мачбол при 5-2 в своя полза, който пропиля.

След това германецът се пропука и на собствен сервис, пропускайки нов мачбол, след което Фриц се върна в сета и стигна до тайбрек. Там той поведе на бърза ръка с 4-0 точки след два мини-пробива и не допусна изненади за една от най-големите победи в кариерата си. Той спечели 82% от точките на първи сервис и спаси пет от осемте възможности за пробив пред Зверев.

В спор за място на финала американецът ще играе с грузинеца Николоз Басилашвили, който елиминира втория в схемата Стефанос Циципас след 6-4, 2-6, 6-4 за малко над два часа и десет минути игра.

Поставеният под номер 29 в турнира Басилашвили поведе с два пробива в откриващия сет и въпреки че първата ракета на Гърция върна единия от тях, частта бе за грузинеца. Във втората Циципас показа класата си и след два брейка ликува след убедителното 6-2. В третия сет обаче Басилашвили показа по-голяма съобразителност в ключовите моменти и след два на един пробива се добра до полуфиналите на турнир от Мастърс 1000 за първи път в своята кариера. Фриц и Басилашвили имат три мача помежду си, като два са през тази година – американецът спечели в Дубай, докато грузинецът триумфира в Доха.

Николоз Басилашвили.

В другия полуфинал, един срещу друг ще се изправят нашия Григор Димитров и Камерън Нори от Великобритания. Срещата помежду им започва не преди 23:30 часа българско време. /БГНЕС