Фриц срази Надал на старта в Торино

Тейлър Фриц надигра Рафаел Надал в откриващ мач от Зелената група на Финалите на ATP, които се провеждат за втора поредна година в италианския град Торино. Американецът, който замени световния номер 1 Карлос Алкарас, надви водача в групата със 7-6 (3), 6-1 за близо един час и 40 минути игра.

Рафаел Надал започна с поражение участието си във Финалите на ATP.

Фриц бе този, който имаше възможности за пробив в първия сет – той стигна до общо три брейкпойнта, които не успя да оползотвори, и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него американският тенисист бе далеч по-солиден от рекордьора по титли в турнирите от Големия шлем и спечели дългия гейм със 7-3 точки. Втората част бе равностойна до 2-1 в полза на Фриц. Надал допусна първи пробив в мача и оттам-насетне не съумя да покаже характер и да се завърне в срещата, губейки с 1-6.

И двамата се представиха силно на първи сервис, но разликата дойде във второто подаване – Фриц загуби само четири точки при разигран втори сервис, като не даде нито една възможност за пробив пред испанския Матадор, който отрази седем от деветте шанса пред съперника. Надал не бе убедителен и при уинъри и непредизвиканите грешки – 18-22 в тази графа за него, докато Фриц приключи с положителен баланс – 23 печеливши удара и едва десет непредизвикани.

По този начин американецът оглави Зелената група след първия ден в нея. Каспер Рууд е втори след двусетовата си победа над Феликс Оже-Алиасим. Канадецът и Надал се изправят един срещу друг във вторите мачове от групата във вторник, докато Рууд и Фриц излизат в директен сблъсък на върха. /БГНЕС