Фучович е първият съперник на Джокович в Париж

Мартон Фучович надигра Фабио Фонини с 6-1, 6-7 (6), 7-6 (5) за около два часа и 45 минути игра в двубой от първи кръг на Мастърса в Париж.

Мартон Фучович.

Унгарецът стартира много силно срещата и даде само един гейм на италианеца след ранен аванс от 5-0 гейма. Втората и третата част обаче бяха истинска битка на корта, като в крайна сметка бяха решени след тайбреци. Във втория сет Фучович на два пъти повеждаше с пробив на Фонини, но италианецът върна и двата брейка, за да стигне до дълъг гейм. В него той спаси и мачбол за унгарeца, преди да реализира своя сетбол за изравняване на частите.

В третата той на два пъти водеше с пробиви, включително при 5-4 и сервис за мача, но се пропука в ключовия десети гейм. Фучович стигна до тайбрек, където въпреки пропуснатите два мачбола при 6-3, не сбърка при третата възможност, за да се класира за втория кръг на надпреварата. Там той ще се изправи срещу номер 1 в света Новак Джокович, който почива на старта като поставен. Фучович е загубил и трите си мача срещу петкратния шампион в зала „Берси“, като за последно това се случи на четвъртфиналите на Уимбълдън.

Действащият шампион във френската столица Данийл Медведев, поставен под номер 2 в схемата, също разбра своя съперник. Това ще бъде представителят на Беларус Иля Ивашка, който елиминира Алберт Рамос-Виньолас с 6-3, 7-6 (2). Ивашка направи един пробив в откриващия сет и бе убедителен в тайбрека на втория, след като втората част мина без брейкове. Двамата с Медведев имат един мач помежду си, спечелен от Ивашка през 2018 в плейоф от първи кръг между Беларус и Русия.

Намиращият се в отлична форма Александър Зверев, който през уикенда спечели пета титла от също толкова финали през 2021 във Виена, ще играе със сърбина Душан Лайович след успеха на балканския тенисист над американеца Маккензи Макдоналд с 6-3, 6-4. Напред продължиха още шампионът на Индиан Уелс Камерън Нори и американецът Себастиан Корда, които отстраниха съответно Федерико Делбонис от Аржентина и руснака Аслан Карацев.

Иля Ивашка.

Утре участието си във френската столица започва и първата ни ракета Григор Димитров, който стартира срещу представителя на домакините Ришар Гаске. /БГНЕС